Handleiding en tips

Schoentechnicus

Het kunnen maken van orthopedische schoenen vraagt om technische vaardigheden die alleen een volledig gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus kan bieden. Het bedrijf dat uw schoen maakt dient erkent te zijn door de SEMH (Stichting Erkenning Medische Hulpmiddelen). Alleen dan kunt u ervan uit gaan dat u een bedrijf gekozen heeft dat aan alle moderne eisen voldoet en dat zij werken met vakbekwame mensen.

Aan- en uittrekken

  • Maak de sluiting altijd volledig los. Dat is voor uzelf makkelijk en beter voor de levensduur van de schoen.
  • Wij adviseren gebruik te maken van een schoenlepel, zo voorkomt u onnodige vervorming van de schoenen en houdt u de schoen stevig.
  • Bij het aantrekken van de schoenen, de voet goed tegen de achterkant van de schoen plaatsen.
  • Maak vervolgens de sluiting stevig vast voor een goede fitting. U voorkomt zo het schuiven van de voeten in de schoenen.
Aan- en uittrekken - Pruis Orthopedische SchoentechniekAan- en uittrekken - Pruis Orthopedische Schoentechniek

Inloopadvies

Uw voeten, benen en eigenlijk uw hele lichaam moeten wennen aan de correctie en ondersteuning die uw schoenen geven. Wij raden dan ook aan de schoenen in te lopen. Dit is nodig om de schoenen naar de voeten te vormen en het leer soepel te lopen. De stiksels zullen niet meegeven.

U kunt met ons overleggen welk inloopschema het best voor u is. Dit is afhankelijk van uw medische indicatie en ervaring. Het inlopen bouwt u in twee weken op. Ons advies zorgt voor het gewenste draagcomfort.

Na ongeveer twee weken zult u gewend zijn aan de correctie. Heeft u problemen tijdens de opbouwfase? Ga dan een stap terug in uw schema. Vervolgens houdt u twee dagen dezelfde draagtijd aan. Zo kunnen wij uw klacht beter beoordelen. Heeft u na deze periode nog last? Neem dan contact met ons op voor een controleafspraak.

Inloopschema

Uw inloop schema: Kinderen Kinderen Volwassenen Volwassenen
Schema 1 Schema 2 Schema 1 Schema 2
1 Dag 1 uur 1uur ½ uur 1 uur
2x per dag
2 Dag 2 uur 2 uur 1 uur 2 uur
2x per dag
3 Dag 2 uur 4 uur 2 uur 3 uur
2x per dag
4 Dag 4 uur 8 uur 3 uur 4 uur
5 Dag 8 uur 8 uur 4 uur 7 uur
6 Dag 8 uur Hele dag 6 uur 8 uur
7 Dag Hele dag Hele dag 8 uur Hele dag
8 Dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Download folder Gebruik en Onderhoud