Over Pruis Schoentechniek & voetzorg

Pruis Schoentechniek & voetzorg vervaardigt al sinds 1932 hoge kwaliteit steunzolen, aanpassingen aan confctieschoenen en (semi)orthopedische schoenen voor mensen met lichte tot zware voetproblemen. Wij weten ons nog steeds te onderscheiden door de kwaliteit van ons werk en de service die wij daarbij leveren.

Kwaliteit en Service

Kwaliteit vergt expertise in ons vakgebied en service vraagt om begrip, van u en uw situatie. Pruis begrijpt uw probleem en denkt met u mee, zodat we samen naar een schoentechnische oplossing kunnen werken. Wij begrijpen dat u liever naar een gewone schoenenwinkel stapt en willen u niet bij iedere stap uw verhaal opnieuw moeten laten doen. U zult daarom bij Pruis zoveel mogelijk door dezelfde persoon geholpen worden en één aanspreekpunt hebben.

Paskamer - Pruis Orthopedische Schoentechniek

Paskamer – Pruis Orthopedische Schoentechniek

Pruis is volledig gecertificeerd (SEMH) en aangesloten bij de beroepsorganisatie NVOS-Orthobanda, en spant zich voortdurend in om kennis en vaardigheden te optimaliseren. Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf voor mensen die het vak willen leren en uitbouwen.

Historie

Er was eens…
De historie van Pruis Schoentechniek & voetzorg , waarmee wij onze diepgewortelde expertise maar ook onze kleinschalige familietraditie onderbouwen, gaat terug naar het jaar 1932..

In dat jaar startte de familie Pruis een (schoen)reparatiebedrijf in Ugchelen. Omdat zij na de oorlog meer wilden betekenen voor hun klant en hun kennis en kunde maximaal wilden inzetten, zijn zij vanaf 1957 verder gegaan als Orthopedische Schoenmakerij. Vanaf toen vervaardigde Pruis schoenen op maat voor mensen met lichte tot zware voetklachten.

In 1965 kwam de heer Brunekreeft (sr) bij de Firma Pruis en Zonen. Toen de heer Pruis (sr) overleed in 1985, namen de heren Pruis (jr) en Brunekreeft (sr) samen de activiteiten over. Vanaf 2001 was Pruis Orthopedische Schoentechniek gevestigd in het pand naast Via Reva (vroeger Kastanjehof) aan de Arnhemseweg. In 2005 besloot de heer Brunekreeft (jr), die sinds 2002 in het vak zit, deel te nemen in het bedrijf van zijn vader.

Ons bedrijf is in 2019 verhuisd naar ons huidige, moderne pand aan de Kayersdijk 17.

Missie & Visie

Pruis Orthopedische Schoentechniek helpt mensen een stap vooruit te zetten door schoenen en steunzolen te vervaardigen met een orthopedisch ondersteunende functie. Wij bieden daarbij de veiligheid en het vertrouwen van een kleinschalig familiebedrijf met ver strekkende expertise.

Toekomst

De adviserende rol van Pruis is groot en zal in de toekomst meer worden uitgebouwd. Pruis spant zich voortdurend in om kennis en vaardigheden te optimaliseren en uit te bouwen en wil daarbij een bijdrage leveren aan de maatschappij door kennis te delen.

Wij zien u graag met prettig schoeisel door het leven gaan!